top of page
Search
Writer's pictureMerje Sagor

Mured aknega? Probleemne nahk? Siit leiad lahendused - Jah Ilusale nahale!

Updated: Sep 13, 2022

Kui Sul on akne või muud mured näonahaga, siis tea - Sa ei ole üksi ning lahendused on olemas. Mida kiiremini leiad abi, seda kiiremini saad tagasi enesekindluse ning ilusa naha. Akne on üsna levinud nahahaigus ja võib põhjustada stressi, halba enesetunnet ning muret - tean seda omast kogemusest! Olen kokku pannud soovitused, nipid ja salongihooldused spetsiaalselt probleemse naha raviks. Sa oled väärt ilusat nahka ja sära, mida pakub sellest tulenev enesekindlus.


"Probleemset ja aknelist nahka on võimalik kontrolli alla saada ja juba kahjustunud naha struktuuri parandada, toitumisharjumusi ümber kohandada ning enda tunnete ja emotsioonidega õpime samuti ajapikku toime tulema nii, et jõuame järjest lähemale iseenda terviklikkuse ja rahulolu tundeni. Siit edasi väljendub väline ilu sisemises harmoonilises kooskõlas elu ja iseenda suhtes."

Pildil: MerRose armas klient Gerttu - armid taandusid, põletik kadus ning jume on särav. Sisemine sära on loomulikult kõige erilisem :)

Loe rohkem Gerttule tehtud protseduuridest allpool.



SISEMINE JA VÄLINE TASAKAAL


Lisaks igapäevasele toetavale näohügieenile on veelgi olulisem organismi tervis ja tasakaal. Nahka ei saa ravida üksnes välispidiselt - vaadata tuleb kogu tervikut - milline on elustiil, toitumine, stressi osakaal, kas puhkame piisavalt, joome kvaliteetset vett, isegi see, kui puhtad ja kasulikud on meie mõtted, nii iseenda kui ümbritseva maailma osas, mõjutab meie organismi harmoonilist toimimist.

Öeldakse ju, et oleme see, mida me sööme. Vast ei olegi see nii vale? Kui soolestikus on põletik, mis näitab omakorda, et heade bakterite osakaal on vähemuses, võib see väljenduda põletikuna ka näonahal. Ka lausekõlks, et ilu algab seestpoolt, kannab endas tõetera.

Ilus olemine ei tähenda ainult kaunist nägu. See haarab ka kaunist meelt, kaunist südant ja kaunist hinge.

Meie keha ja väljanägemine ning meelelisus on omavahel tugevas seoses. Ja meie nahk on kõige suurem tundeorgan, mis peegeldab endas nii füüsilist kui ka vaimu ja hinge seisundit.

Kõik on tervik. Üks toetab teist.



IGA NAINE SOOVIB OLLA ILUS JA PEEGLISSE VAADATES TUNDA ENDA ÜLE UHKUST


Naisena teame, kui oluline on ennast tunda ilusana. Mitte alati ei pruugi see meil aga õnnestuda. Heaolutunde üheks oluliseks osaks on ilus, ühtlase jumega sile ja puhas näonahk.

See, kuidas korrast ära näonahk võib mõjutada enesekindlust ning mõjuda laastavalt enesehinnangule, vast ei vajagi palju sõnu.

Eriti varajases eas, kui emotsioonid on niigi intensiivsemad, kui otsime oma keset ja kohta siin elus, mängib väline ilu, alates näonahast kuni kehakaaluni, märkimisväärselt suurt mõju.

Minu enda väga lähedasest kokkupuutest probleemse nahaga võin kinnitada, et meie tunded, emotsioonid, mõtted ja organismi toetav toitumine on kõik omavahel tugevas seoses. Minu näonahk oli teismeeas tugevalt problemaatiline - akne vohas järjekindlalt ja kõige selle läbi tundsin end ääretult ebamugavalt. Lisaks vaevas mind krooniline kõhukinnisus, mis saatis minu eluteed aastakümneid. Põletikulised vistrikud, punased ja paistes, õõnestasid minu enesehinnangut ja mõtet sellest, et võiksin ilus välja näha või tunda end väärtuslikuna.


"Unistus kaunist luigest tundus kättesaamatu, pigem tundsin end inetu pardipojana. Kõige selle keskele mahtus täielik „null“ seisundi tunne, mil viibisin oma hirmude ja enesekaotuste keskel, otsides tähendusi elu mõttele."

Hea uudis on aga see, et probleemset ja aknelist nahka on võimalik kontrolli alla saada ja juba kahjustunud naha struktuuri parandada, toitumisharjumusi ümber kohandada ning enda tunnete ja emotsioonidega õpime samuti ajapikku toime tulema nii, et jõuame järjest lähemale iseenda terviklikkuse ja rahulolu tundeni. Siit edasi väljendub väline ilu sisemises harmoonilises kooskõlas elu ja iseenda suhtes.




AKNE PEAMISED PÕHJUSED


  1. Liigne rasutootmine, liigsarvestunud naharakkude kuhjumine naha pinnale, mille kaudu rasu ei pääse läbi ja tekitab ummistusi, põletikke, mis on ideaalne kasvukoht bakteritele. Kõige sagedamini esineb seda murdeeas, kui keha hakkab tootma meessuguhormooni ehk testosterooni. Et bakteriaalne rasumass nahas ei suureneks ja põletikke vältida, on väga oluline valida õige nahahooldus.

  2. Toitumine - kõiksugu töödeldud toidud, rasvad, liigne suhkru, piima ja jahutoodete tarbimine. Akne ja soolestiku tervis on omavahel tugevas seoses. Jälgi, et menüüs oleks piisavalt kiudainerikkaid toiduaineid, mis abistavad toota kasulikke baktereid ja ühtlasi taastada eluterve soolestiku tööd.

  3. Akne teema nahal peegeldab ennast lisaks soolestiku tervisele vaimses mõttes ka „läbi seedimata“ emotsioonides ja tunnetes. Kui elus esineb stressirohkem periood, mis loob hirmu, segadust, teadmatust, vastuvõetamatust, võib see samuti näonaha seisukorda mõjutada. Naharakud vastavad meie emotsionaalsetele situatsioonidele. Kui emotsioonid on intensiivsemad, võib naha hetke seisukord end väljendada suuremate impulssidena.

  4. Aknet mõjutab ka hormonaalne tasakaal, menstruatsioontsükkel, rasedus. Tihti võime märgata nahal punnikesi, vistrikke ja ebaühtlast jumet enne menstruaaltsükli algust, mis käib naistega läbi elu kaasas.

  5. Kõik tervist mitte toetavad tegurid, nagu nt suitsetamine ja alkoholi tarbimine, võivad mõjutada akne teket.

  6. D - vitamiini puudus. D vitamiinil on põletikevastane toime, see on vajalik närvisüsteemi funktsioneerimiseks, samuti annab kaitse kroonilise väsimuse vastu (kotid silme all) ja depressiooni eest. Annab selge mõistuse ja hea mälu.

  7. Omega 3-6 tasakaal, vajadusel tarbi juurde Omega 3 kalamaksaõli. See abistab eluterve soolestiku tööd, samuti toetab aju ja närvisüsteemi.

  8. Vähene liikuvus. Kui liigud piisavalt ja teed trenni, liigub kaasa kogu sinu keha, sh seedimine. Vaim on erksam ja mõtted helgemad.

  9. Pidev unepuudus, kus keha ei saa ennast korralikult välja puhata.


Mida teha, kui ilmnevad esimesed märgid aknest (noortel/ alaealiste akne) või komedoonide tekkest ja rasunäärmete üleliigsest tootlikkusest?


VÄLDI!

Akne käes vaevlevate inimeste jaoks on oluline vältida kõiki õlisisaldusega hooldusvahendeid ja tooteid, mis võvad põhjustada nahapooride ummistumist.


ÄRA!

Kratsi ega pigista vistrikke.


OLULINE!

Oluline on valida õiged koduhooldustooted vastavalt naha vajadustele, et vältida vee ja lipiidide tasakaalu muutust. Kasutada tooteid, milles on otsene põletikuvastane ja antibakteriaalne toime, et ära hoida vistrike teket ja kiirendada juba olemasolevate paranemist.


SOOVITUSED!

  • Regulaarsed salongihooldused ja õiged koduhooldustooted. Julgustan vaatama ka iseenda sisse, milline on emotsionaalne tasakaal, kas toitainete omandamine on piisav, kas puhkad piisavalt jne. Mõistes, mida su keha vajab, saavutad soovitud ilusa naha koos parima enesetundega oluliselt kiiremini.

  • Kui kasutad jumestustooteid, vali kindlasti nahka toetavad jumestusvahendid! Ideaalne selleks on Jane Iredale mineraalkosmeetika presspuuder, mis ei ärrita nahka ega ummista nahapoore, ei sisalda värvaianeid, õli, talki, parabeene, on puhas mineraalne, kus nahka hooldavad taimed ja antioksüdandid. Laseb nahal hingata ning annab loomuliku ja veatu välimuse.

Pildil: MerRose armas klient Gerttu, kellele on tehtud meik Jane Iredale mineraalkosmeetikaga.


 

IGAPÄEVANE ILURUTIIN PROBLEEMSE NAHA HEAKS


LISA igapäeva ilurutiini:

  1. Puhastustooted, mis on rasueritust reguleeriva, antibakteriaalse ja niisutava toimega. Näo puhastamine on OLULINE! Soovitan - Sesderma ´Salises Foamy soap-free cream´ (Seebivaba puhastusvaht rasusele ja kombineeritud nahale, rahustab ärritused ja põletikud, vähendab rasueritust) ja Sesderma akneilmingutega näovesi rasusele ja ebapuhtale nahale - ‘Sensyses Cleanser Sebum’. Toode rahustab nahka, vähendab punetust ja põletikke.

  2. Lokaalne hooldus tekkivatele vistrikele, mis vähendab kiiresti põletikku ja punetust. Soovitan - Sesderma ‘Acnises Young Roll-On’.

  3. Koori ebapuhtuste vältimiseks nahka kord nädalas, et eemaldada nahapinnalt surnud rakud ja kiirendada seeläbi rakkude uuenemist. Soovitan - Sesderma ´Mandelac Scrub´.

  4. Maskita korra nädalas, mis rahustab nahka, vähendab vistrike teket ja on antibakteriaalse ning põletikuvastase toimega. Soovitan - Sesderma ´Salises Astringet Mask´.

  5. Niisutav kreem, mis on antibakteriaalne niisutav hooldusvahend rasusele ja aknenähtudega nahale. Olenevalt akne probleemist võiks toode sisaldada koostisosi, mis reguleerib rasueritust, rahustab põletikke ja vähendab seega vistrike teket. Soovitan - ´Acnises Young´ geel-kreem, selle kreemiga ole päikeselise hooajal ettevaatlik kuna sisaldab salitsüülhapet. Alati kaitse nahka päikesekaitsega!

  6. Pöördu vajadusel salongihoolitsusele, et kohandada toetav hoolduskuur vastavalt naha individuaalsetele vajadustele.


 

PARIMAD SALONGIHOOLDUSED


Keemiline koorimine kui tõhusaim ravi aknele. Parim aeg alustada akne ja pigmentatsiooniravi on just nüüd sügisel!

Mediderma/ Sesderma happekoorimine, ehk keemiline koorimine, on õrn happelahusega teostatav kosmeetiline protseduur, millel on nahka uuendav toime ja mis annab kiireid, tõhusaid tulemusi. Protseduur aitab nahal muutuda elastsemaks, värskemaks, nooruslikumaks, jumekamaks, tasakaalustab põletikulist nahka ning muudab naha tervemaks.


Põhimõtteliselt eemaldatakse koorimiste tulemusel naha pinnalt elutu nahk, mis tekitab pindmist kuivust ja stimuleeritakse naha dermist, millest konkreetselt sõltub naha elastsus ja kvaliteet.

Koorimisel kasutatakse enamasti alfahüdroksiidhappedi (aha-d), mida leidub puuviljades ja teistes looduslikes allikates. Erinevad happed ja puuviljadest pärit ensüümid on meie parimad abimehed teel kauni ja särava jumeni.


"Happeprotseduurid on ideaalsed naha värskendamiseks, elustamiseks ja noorendamiseks. Kõikide koorimiste põhitoime on naha uuendamine, niisutamine ja pinguldamine."

Keemilised koorimised on tõhusad:

  1. Ebapuhta ja rasuse, aknelise naha tasakaalustamiseks ja puhastamiseks

  2. Pigmendilaikude helendamiseks

  3. Armide, naha struktuuri silendamiseks

  4. Elastsuse ja pinguldatusse tõstmiseks

  5. Suurepoorilise naha silendamiseks


Keemiliste koorimiste toime:

  1. Paraneb toodete imendumine ja seega on mõju tõhusam.

  2. Naha pinnalt eemalduvad surnud rakud ja naha uuenemine kiireneb.

  3. Tekib värskem, siledam ja nooruslikum jume.

  4. Reguleerib rasueritust ja vähendab komedoonide ning vistrike teket.

  5. Naha niiskusisaldus paraneb ja vähenevad pindmisest kuivusest tingitud kortsujooned.

  6. Kollageenisüntees kiireneb ja nahk on trimmis ja elastne.

  7. Pigmendilaigud vähenevad ja naha värvus ühtlustub.

  8. Antioksüdatiivne vananemisvatsane toime- tugevdavad ja kaitsevad rakke.


Keemiliste koorimiste näidustused:

  1. Rasune nahk ja põletikulised protsessid

  2. Vananev nahk

  3. Pigmentatsioonihäired


"Kui probleemiks on ebaühtlane, hallikas jume, suurenenud poorid, akne, akne armid või pigmendilaigud, on happekoorimised üks tõhusamaid ja kiiremaid lahendusi kauni naha taastamiseni."

Hooldusi teostatakse enamasti 4-6 hooldusest koosneva kuurina, sõltuvalt naha vajadustest, kuid protseduure võib kasutada ka ühekordse nahka stimuleeriva hooldusena. Hooldused ei ole valulikud ega tekita naha ketendust.


Pildil: MerRose armas klient Aura, kellele on tehtud geelkoorimine.


Tulemuse kestus sõltub esinenud nahaprobleemist ning kasutatavatest koduhooldustoodetest. Kõik keemilised koorimised eemaldavad naha pinnalt liigsarvestunud kihi, elutu naha ja kiirendavad naha uuenemist. Seetõttu muutub nahk jumekamaks, värskemaks ja nooruslikumaks.



Keemilised koorimised jagatakse vastavalt tugevusastmele ja soovitud tulemuse saavutamiseks 3 etappi:


1. PINDMISED GEELKOORIJAD, mis on turvalised keemilised koorimised erinevatele nahanõudmistele . Geelkoorijates kasutatakse enamasti puuviljahappeid (glükool-, piim-, sidrun, õun- ja mandlihapet).


2. RETINOOLI SISALDAVAD HOOLDUSED

Retinoolhooldused on õrnatoimelised pindmised koorimised, mida võib teostada nii ühekordse hooldusena, hoolduskuurina kui ka järjepideva hooldusena. Hoolduseid võib teostada kõikidele nahatüüpidele.

Hooldused ei ole valulikud, kuid tekitavad kerge pindmise ketenduse. Retinool on (A vitamiini ) retinoiinhappe derivaat, kust on eemaldatud happe kompleks ja seetõttu on säilinud retinoiinhappe positiivsed toimed, kuid on paranenud naha tolerantsus ja vähenenud võimalikud ärritusnähud. Silmnähtavate tulemuste saavutamiseks nahahoolduses on vajalik tagada piisav A- vitamiini kontsentratsioon toodetes. Retinoolil on väga tõhus nahka noorendav toimeaine, reguleerib naha sarvestumist, eemaldades tõhusalt pindkuivust ja kiirendades naha uuenemist.


3. ALKOHOLIALUSELISED HAPPEKOORIMISED

Tugevatoimelised keemilised koorimised, mis tagavad kiired ja nähtavad tulemused. Enne alkoholialuselisi koorimisi tuleb nahka ettevalmistada retinooli sisaldavate toodetega 2 nädala jooksul. Koorimise järgselt nahk uueneb ja on tundlik. Paari päeva jooksul hakkab nahk ketendama ja vajab niisutust sobivate koduhooldustoodete kasutamisega.




Gerttule (pildil) on tehtud 14 hooldust kombineerides nii 1., 2. kui ka 3. etapi koorimisi. Tulemusena on nähtavalt paranenud naha seisukord. Plekilisus on taandunud, armid tasandunud ja põletik kadunud. Nahk näeb välja särav ja puhas. Jume ühtlane.







Germaine de Capuccini tootesarjast hooldus probleemsele nahale:




PUREXPERT NAHAHOOLDUS on innovaatiline hooldus oma kõrgtehnoloogilise koostise, meetodi, aja ja tulemuste poolest.

Hooldus võimaldab uuendada ja parandada näonaha seisukorda, sh ebakorrapärasustega naha ravis. Toob esile klaari, ühtlase naha, vähendades poore ning ebakorrektsusi.


Näidustused: Rasune, normaalne ja kombineeritud ebakorrektsustega nahk.


Soovituslik läbimine:

AKNE NAHK: 1 kord nädalas vähemalt 4 nädalat.

RASUNE NAHK: 1 kord nädalas või iga 15 päeva tagant

NÄO HÜGIEEN NORMAALSE JA KOMBINEERITUD NAHALE: regulaarselt vastavalt vajadusele.


"Kõik happekoorimised ühtlustavad naha jumekust, reguleerivad rasueritusprotsessi, vähendavad põletikke, niisutavad nahka ja silendavad naha pinda. Lisaks korrastab nahasiseseid funktsioone ja taastab seeläbi naha loomuliku tasakaalu."

Tule konsultatsioonile ja leiame just Sinu nahale parimad lahendused.


Sinu ilusa naha ja heaolu heaks!


Merje

MerRose Ilu ja Heaolu



113 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page